Kairėje pateikiami neteiktini pavadinimai, dešinėje – jų taisyklingi atitikmenys
Aisbergo (Iceberg) salotos – Traškiosios (gūžinės) salotos
Alyvos – Alyvuogės
Brokoliai – Brokoliniai kopūstai
Briuselio kopūstai – Briuseliniai kopūstai
Daikonas, juodasis ridikas – Japoninis ridikas
Kalafioras, kalafijoras – Žiedinis kopūstas
Kaliaropė – Ropinis kopūstas
Pekino kopūstas – Pekininis kopūstas
Pepinas – Antilinis agurkas, ežinė kiauliauogė
Pustyrnikas – Sukatžolė
Rukola – Gražgarstė
Rutabagos – Griežčiai
Saldžioji bulvė – Batatas
Salderėjus – Salieras
Šiitake – Valgomasis dantenis (kiniškas grybas)
Šampinionai – Pievagrybiai
Šparagas – Smidras; jauni ūgliai – smidrai (produktas)
Šaltinis:
Albina Šiupienienė, „Į pagalbą valgiaraščių tvarkytojams“, 2010 m.